24/4 2005

Antwerp 10 miles: ‘The Verdict’

15

I fuckin’ did it…I ran 16 km in 1 u 38 min!! Ik heb amper een oog dicht gedaan vannacht. Blijkbaar was ik zenuwachtig voor de wedstrijd, ‘t Was ook een heel parcours dat we gingen afleggen. Nu het achter de rug is ben ik echt een fan van dit evenement. Ik schat een 5000 lopers vertrokken als een hele meute aan de start op Linkeroever.. meer drummen dan wat anders. Maar eenmaal op weg naar Sint Anneke had je ruimte genoeg om te lopen. Na wat bochten en kruispunten draaiden we eindelijk de Waaslandtunnel in. Op zich was dat eigenlijk een leuke ervaring, het gedruis van duizenden voeten die ritmisch over het asfalt malen… na een km dalen in de tunnel moet je, hoe kan het ook anders, weer stijgen. We zaten nog redelijk fit dus no problems met een kilometerke stijgen. Maar op weg naar boven kwamen de koplopers al terug. Die zoefden voorbij in de tegengestelde richting, onder luid applaus van de meute die nog niet eens driekwart zat. Respect! Bovengekomen aan de tunnel stond er weer veel volk ons aan te moedigen… felt quiet nice! Over de Paardemarkt naar de Meir verder naar de Grote Markt om dan via de Kaaien weer te keren naar de Waaslandtunnel. Als je de tunnel uitkwam zat je aan 13km en daar begon ik het wel te voelen, en vanaf de 14e km was ik gewoon aan het denken dat ik mijn ene voet voor de andere moest zetten… and that’s how we made it! Ik ben trots op mezelf: geen enkel moment gestopt en niet als laatste aangekomen… dat was het doel! I did it!! Klein bedankje aan de mensen die zijn komen supporteren… super dat jullie daar stonden! Hoeveelste ik geëindigd ben zal ik woensdag pas weten op www.running.be. Ik ben klaar voor de volgende uitdaging, misschien schrijf ik me in voor de 20km van Brussel!

Wel nog een aantal tips voor volgend jaar:

 • Hier en daar iets aftapen: om nogal pijnlijke zaken te voorkomen ;-)
 • Meer vooraan gaan staan bij de start, om tijd te winnen
 • Beter stretchen…
 • Spandex is geen overbodige luxe

Update met wat actiepics: Tunnel uit, Tunnel weer in, zoek highfly, ouch!

in Lifelog

15 Responses to “Antwerp 10 miles: ‘The Verdict’”

 • Allé, proficiat! En o ja, ik was één van die toeschouwers die met een drankje in de hand en met een gigantische grijns op zijn gezicht zat toe te kijken :-)

 • Renegade said

  congratz

 • tbd said

  knap gedaan.

 • Blogje
  Twitter: pitslamp
  said

  Respect!

 • Jos Vorkmans
  Twitter: pitslamp
  said

  Misschien in’t vervolg ook olie op de tepels smeren ipv enkel de billekes?

 • Tot daar de confidenties in de Badkamer ;-)

 • proficiat !

  nu de 20km, daarna de marathon, dan iron man ?

  :)

 • Renegade
  Twitter: pitslamp
  said

  En dan wa vermageren :p

 • Respect man. Ik hou het zelf liever op twee uurtjes door de stad wandelen met rugzakje en fototoestel. In de volle zon die er eens was doorgebroken – pas ‘s avonds kladje regen gehad … zalig.

 • Maar daar kan ik ook van genieten hoor… gezappig de sfeer van de stad opsnuiven is ook één van mijn favo’s! ;-)

 • Renegade said

  Life is gooood

 • Bart said

  Goe gedaan!

 • anneke
  Twitter: pitslamp
  said

  Suuuuuupppper !!!! Ge hebt het toch maar gedaan eh .:-)

 • willem
  Twitter: pitslamp
  said

  sjieke dingen! ik werk intussen voor het bedrijf dat dat spel organiseert en de magazijnier hier (die elke middag zijn 10 miles loopt) was 9de! binnenkort ook jullie uitslag online (als ik de link juist leg) proficiat he!

 • steen said

  allé tstrechbroekske heeft toch geholpen, oe ist nu met de beentjes, morgen begin ik met de voorbereiding vur 20 km van brussel, felicitations

Leave a Reply