22/2 2005

The world…

8

Ik heb zo eens zitten nadenken waar ik eigenlijk het liefste naar op reis zou gaan… wat zou ik echt eens in realiteit willen zien:

 1. New Zealand: de combinatie van uitgestrekte landschappen afgewisseld met een bergmasief is gewoonweg fantastisch! Uren ronddwalen in een eindeloos landschap dat is voor mij een droom. Met wat chance kom ik nog nen echte Maori tegen. (Vooral niet u tong uitsteken dan)
 2. Nepal/Tibet: rondlopen in het land waar de Mount Everest domineert lijkt me onbeschrijfelijk. Niet alleen de oerkracht die uit de bergen straalt maar ook de volledig andere cultuur spreekt me aan. Ik zou zo graag eens één maand verblijven in een van die kloosters tussen de Shaolin Monks en leven volgens hun tibetaanse strenge levenstijl. Focus on mind & body… alleen dat! Eens zien hoever ik kan gaan!
 3. Frankrijk: Klinkt misschien stom ten opzichte van bovenstaande maar moest ik een maand verlof hebben dan zou ik op mijn gemak door Frankijk liften of zelf rijden. Onder het motto: je hoeft niet ver te gaan om mooie plekjes te vinden! Daar zijn zoveel mooie plekjes, prachtige kastelen, overblijfselen van de romeinse heerschappij, WOII, Middeleeuwen … . ik denk dat mijn voorliefde voor La Douce France is gegroeid door het lezen van de boeken van Thea Beckman uit de Trilogie over het leven van Bertrand Du Guesclin. Op de historische achtergrond van zijn leven worden alle regio’s waar hij doortrekt gedetailleerd beschreven… Wat ook zeker de moeite is om te bekijken is Het Bourgondisch Complot op Canvas daar komen ook veel mooie plekjes aan bod… Frankrijk bij mijn favoriten dus voor het rustieke onthaastende karakter. Enfin ’nuff about France!
 4. Ijsland: Het hoeft niet altijd warm te zijn hé. Ik weet niet juist wat mij aantrekt in dit land. Enerzijds het kleinschalige en geïsoleerde karakter. Misschien zit ik er compleet naast maar volgens mij zijn de mensen hier nog net iets minder bezoedeld dan in de rest van de wereld. Ik heb altijd al eens willen neuze neuze met een ijslandse schone ;-) Aan de andere kant is de natuur daar wéér zo prachtig. Kijk maar eens op deze site
 5. Chili/Peru: Weer om dezelfde reden dat ik naar ginder wil gaan: om overweldigd te worden door de natuur: het uitgestrekte oerwoud, de onherbergzaamheid van de Andes. Maar ook het Inca verleden spreekt mij aan. Waren zij echt een superieur volk zoals wij de Egyptenaren soms beschrijven: uiterst bedreven in astronomie, bouwkunde, navigatie … dit alles omringd door een wrede allesoverheersende godsdienst. Rondlopen op de ruïnes van hun tempels en trachten de sfeer van 600 tot 1000 jaar geleden op te snuiven…
 6. Amerika: Eigenlijk wil ik hier enkel naar toe om de Nationalparks te bezoeken. Grand Canyon, Yosemite park, … maar aan de andere kant ben ik ook best wel benieuwd naar die Amerikanen zelf. Zijn ze nu echt zo bekrompen, zelfgericht als men zegt. Geen idee, dus wil ik het wel eens met mijn eigen ogen zien. In ‘man bijt hond heeft een reporter zo 2 maand door de US of A gereden om de simpele Amerikaan op te zoeken. Zijn verslag stond te lezen in Humo toen en dat sprak mij eigenlijk ook wel aan, those Hillbillies… Verder lijkt het me ongeloofelijk cool om in NYC rond te lopen of even aan babe-spotting te doen op Venice Beach

Der zijn nog eindeloos veel mooie en interessante plekjes op de wereld en die wil ik ook allemaal wel zien, maar als ik bovenstaande al kan zien ben ik best tevreden. Ik prijs mezelf al ongeloofelijk gelukkig dat ik Sri Lanka ben geweest! En vooral dat ik op tijd terug was…

in Lifelog

8 Responses to “The world…”

 • Als je van uitgestrekte/eindeloze landschappen houdt moet je deze eens checken: http://www.andersreizen.be/reisbeschrijving.php?id=05ar458
  Ik heb die een paar jaar geleden gedaan en het is zowat het leukste dat ik al gedaan heb. Foto’s op request ;-)

 • Inderdaad fantastische site. Daar heb ik al veel door zitten grasduinen!

 • ook prachtig: La Palma. 50 km lang, 30 km breed, en een hoogteverschil van de zeespiegel tot 1450m. Dus veel steile venijnige bergjes! Noorden groen, Zuiden adembenemend vulkanisch. En geen toerist te zien (oftwel zijn ze zeer onopvallend). Je moet er wel heenvliegen in zo’n deathmachine-vliegtuigsje met max 15 plaatsen, overlevingskans 50/50 zou ik zo zeggen

 • klopt, daar heb ik eens een reportage over gezien op Vlaanderen Vakantieland
  (jaaaa ik weet het… VV is genen topper maar der zitten soms leuke dingen tussen)
  50/50 overlevingskansen das al heel wat hé :-)

 • En Griekenland? Hallo? Cultuur? :)

 • tbd said

  Als ze bij mij afkomen met de dooddoener: Amerikanen-zijn-zo-oppervlakkig, dan denk ik altijd:
  1) we hebben het hier over een continent, dames en heren! En quasi over 50 verschillende landen.
  2) alsof de gemiddelde Europeaan meteen een boom opzet over Nietzsche als je hem aanspreekt.

  Voor zover het soort ‘Amerikaan’ al bestaat, luidt mijn mening: hij valt goed mee. Dus: doen! Steek de plas over. Zonder gêne. ;-)

 • Oostenrijk voor de bergen, maar wel in de zomer en Athene voor de nu gerestaureerde oudheid!

 • miss lemon
  Twitter: pitslamp
  said

  1) been there done that… ben me daar heeel snel gaan vervelen, 3 maori’s gezien op 4 weken tijd… 2 in musea en 1 landloper
  2) mmmm
  3) als god in frankrijk
  4) staat ook op mijn lijstje, met de fiets liefst
  5) idem, maar zonder fiets en de terre-de-feu
  6) net terug uit nyc… i know it ain’t the states… niet meteen een favoriet…

  en waarom het midden-oosten niet? zijn mijn favoriete bestemmingen aller tijden… libanon, syrie, jordanie (oh petra!) prachtige natuur, geweldige mensen, mooie sites… en niet duur

Leave a Reply