19/1 2005

Eenzijdigheid

0

Ik zat daarnet even te bladeren in 2004 in beeld van Foto Knack. Ondertussen was ik lekker mijn bammekes naar binnen aan het spelen.. maar dat duurde niet lang, na 4 pagina’s heb ik mijn bordje mooi opzij geschoven. Wat een afgrijslijke beelden: verbrande mensen in Ghellingen, opgeblazen terroristen, zieke kinderen, … enfin misérie troef. Als je het zo bekijkt lijkt het alsof heel de wereld al om zeep is… in tegendeel, au contraire!! Er gebeuren ook zoveel mooie dingen om ons heen en iedereen geniet er mee van. Maar ze komen gewoon niet aan bod! Onze berichtgeving via de media is veel te eenzijdig gericht naar sensatie en kijkcijfers. Ik ben een voorstander van objectieve info over de zaken die deze aardkloot aandoen: als het ergens oorlog is inform us, als er ergens debielen rondlopen die andere mensen opblazen inform us, als er een nieuwe dodelijke ziekte uitbreekt.. inform us! Maar in godsnaam vertel ook eens wat over de fijne dingen: zeehondjes die in de zoo worden geboren, natuurwonders, geluk bij een ongeluk, grappige voorvallen, vriendschappen, plaatsten waar integratie wel werkt … het loopt er van over op de straat, in de café’s maar blijkbaar is dat geen nieuws! Daarom en alleen daarom:
LEVE HET GOEDE NIEUWS!!!

Leave a Reply