30/10 2004

De Moraalridder

0

Ja dat was weer even geleden dat er iemand tegen mij zei op een belerende toon: Beseft u wel … Ja ik heb vroeger, toen ik nog iets minder open stond voor gezag dan nu, dikwijls moeten luisteren naar een wijze volwassene die me zei, besef je dat, zie je niet in dat, waarom… Al dat sprong even in mijn gedachte op toen ik aan het rode licht stond te wachten met mijn fiets om over te steken… toen een dame naast me zei Beseft u wel dat u zonder licht rijdt?! “Ja mevrouw, en ik doe het opzettelijk en doelbewust om mezelf als gevaar op de weg te storten met het risico mezelf en anderen in gevaar te brengen” dacht ik te zeggen toen ik mijn hoofd naar haar draaide. Het was wel lachen wat ik zag: een dame van middelbare leeftijd die gehuld was in een waas van fluo accessoires, jasje, trips, flikkerende lampjes, … het was als het ware de Jean d’ Arc van de fietsersbond. Enfin om dat het zo een lieve dame was met goede intenties heb ik vriendelijk gezegd dat ik me er terdege bewust van was en dat het niet opzettelijk was… !

Leave a Reply