20/10 2004

6u45 wake up drill

0

Fantastisch, formidabel, overheerlijk, rustgevend, uitgeslapen … al deze woorden kwamen niet in mijn kopje op toen ik deze morgen uit mijn bed daverde. Ik dacht eerst dat één of ander camion was binnengereden op het gelijkvloers bij ons, maar het bleken de lustige werkmannen zijn op de hoek van de straat bij ons. Zij hadden er niet beter op gevonden om om kwart voor zeven ‘s morgens te beginnen met het effenen van het zand om de tegels opnieuw te leggen op het voetpad. Effenen in deze context wil zeggen dat ze met een zware, benzineaangedreven strijkijzer van 300 kilo de grond platstampen. En dit aan 300 Beats per minute (daar worden gabbers zelfs jaloers op). Alle respect voor die mannen die doen ook maar hun werk, maar ipv van om 6u30 te beginnen werken en te stoppen om 15 u en zodoende heel de woonwijk wakker maakten, zouden ze beter wat later beginnen en stoppen gelijk nen normale mens! Maar het werk moet gebeuren hé, wie moet anders de putten dichtgooien die Belgacom een maand geleden heeft gegraven in onze straat (en zodoende elke mogelijkheid tot parkeren resoluut de kop heeft ingedrukt)!
U begrijpt hoe goedgezind ik de dag heb ingezet! Voor diegene die in mijn omgevening leven, werken, vertoeven, …: Be Aware!

Leave a Reply