16/10 2004

Elephant

0

Ik had deze film al een paar keer in de videotheek zien staan. Het concept van die film sprak mij eigenlijk wel aan: een heel ander camerastandpunt, zeer trage scene’s. Op zich allemaal wel wat anders dan de huidige films (heb deze week ook Troy gezien) dus ik dacht gisterenavond om 11.30u dat ik die rustig kan zien voor ik ging slapen. Maar deze film is echt TRAAAAG… ben dus niet verder geraakt dan een drie kwartier film en dan ben ik in mijn bed gekropen. En ik bedoel hier niet mee dat de film saai is, maar gewoon traag waardoor het soms moeilijk is om te blijven kijken. Met traag bedoel ik bv dat de camera een personnage gewoon 8 minuten volgt, zonder dat er chronologische opbouw van de film wordt uitgewerkt en daarna gaat dit gewoon verder op een ander personnage. De personages daarentegen zijn zeer goed gebracht en hebben een hoog reallife-gehalte. Enfin, ik heb besloten dat ik de film een tweede kans ga geven als ik wat wakkerder ben. Niet dit weekend dus denk ik…

Leave a Reply