25/6 2004

Als het goed is mag het ook gezegd worden…

0

Vandaag dus begonnen aan het parcours om mijn officiele papieren terug in orde te brengen… Ik heb dus even in “Sans-Papier” toestand verkeerd… maar dat heeft niet lang geduurd. Wat vannacht nog leek op een lange dag van wachten in alle wachtzalen van officiele instanties was eigenlijk snel opgelost. Gewoon even langs het ‘De Politie uw vriend’ kantoor gegaan om de nodige papieren te verkrijgen, pasfoto’s laten trekken, even binnenwipen op het gemeentehuis… en drie uur later had ik terug een voorlopige identiteitskaart, een nieuwe rijbewijs (waar ik nu met nen ongeloofelijke katerkop op sta). Ik moet zeggen dat ik verwacht had dat dit euvel mijn hele dag in beslag zou nemen, maar blijkbaar hebben we een goed werkend overheidsapparaat op dat vlak.
Puntje bij voor de bureaucratie!

Toch even een kleine anekdote uit het Politiebureau:

  • Dame: Ge mut wel drei fotookes emme veur uwe pas é
  • Ik: Dus ik moet foto’s laten trekken
  • Dame: (met een blik van hoe stom zijde gij ni) Ja
  • Ik: Daar moet ik geld voor hebben… en mijn portefeuille is weg!
  • Dame: Met uwe voorlopige pas kan je geld afhalen op de bank normaal gezien.
  • Ik: Voor die voorlopige identiteitskaart heb ik juist die foto’s nodig!
  • Dame: (Stilte) Tja

  • Leave a Reply