23/5 2004

De Antwerpse werken

0

Ik moest deze week weer eens snel van Vilvoorde in Antwerpen zijn.
Sinds 17 mei is de Craeybecxk tunnel gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer naar de ring, de dag daarvoor had het mij een uur en een beetje gekost om deze luttele 45 km af te leggen.
Dus dacht ik dit even allemaal te vermijden en langs de A12 te rijden. Jongens wat een fijn gevoel was dat zeg, lekker doorknallen op brede rijvakken, ik was precies koning van de weg…. tot we de Antwerpen kwamen…weer werken, ook op de A12. Dit gaat echt te ver: overal op elke toegangsweg naar Antwerpen zijn ze putten aan het graven, bruggen aan het bouwen … je kan het zo gek niet bedenken of ze zijn er met bezig. Om de Leien over te steken heb je bijna en extra wagen met dagproviand nodig want de oversteekplaatsen zijn beperkt en ver uit elkaar.
En dit is nog maar een voorbode van wat er moet komen. Vanaf 17 juni wordt de ring gedeeltelijk afgesloten (Ja… nu is er eigenlijk nog niks aan de hand) om 2 jaar lang vernieuwd te worden…
Aaaaah 2006, hoor ik u als verontruste Sinjoor zeggen, niks van: In 2006 bouwt Antwerpen een volledig nieuwe ring, inclusief een vierde Scheldetunnel. Laten we ons troosten met de gedachte dat onze stad er later dan prachtig zal uitzien met mooie leien, een degelijke ring, … onze kleinkinderen gaan er van kunnen genieten!
http://www.werkenantwerpen.be/

Leave a Reply