2/4 2004

Google komt ook met gratis e-mail

0

De Amerikaanse zoekmachine Google gaat een gratis e-maildienst aanbieden. De internetonderneming test momenteel een versie die moet gaan concurreren met de populaire webmails van Yahoo en Microsoft (Hotmail).
Een noviteit is dat de gebruikers van Gmail, zoals de nieuwe dienst gaat heten, gemakkelijk kunnen zoeken in hun digitale post en toegevoegde documenten (attachments). Daarnaast wil Google zijn klanten meer opslagcapaciteit bieden onder het mom dat “mensen hun mail voor altijd moeten kunnen bewaren”.

De zoekmachine wil iedereen gratis Gmail-boxen aanbieden met 1 gigabyte aan ruimte. Dat is veel meer dan de concurrentie. De bestaande aanbieders gaan niet verder dan 10 megabyte.
De reden waarom Google zich op deze markt begeeft, is vooral vanwege het feit dat nogal wat gebruikers klagen over de kwaliteit van bestaande e-maildiensten. Google-medeoprichter Sergey Brin meldt dat de ontwikkeling van Gmail complexer was dan verwacht, maar dat ze nu toch een goede dienst kunnen aanbieden aan gebruikers. Afwachten of het concept aanslaat.

Bron: HLN

Leave a Reply